Turbó vitamin

A vitaminok elengedhetetlen feltételei életünknek, ellentétben a gyógyszerlobby egyes képviselőinek szánalmas próbálkozásaival, amikor próbálják a vitaminokat szükségtelennek, sőt károsnak beállítani. A C-vitamin felfedezéséért például egy magyar tudós Szent-Györgyi Albert Nobel díjat kapott. Na nem azért, mert bizonyította volna, hogy mennyire szükségtelen, vagy káros, hanem mert bizonyította, hogy a C-vitamin nélkül nem létezik egészséges élet. Ő maga is több grammnyi mennyiségekben adatta magának a C vitamint, ami szerepet játszhatott hosszú életében is.

A Beri-beri elleni betegségre gyógyszert jelentő B1 vitamin felfedezéséért a holland Christiaan Eichman kapott Nobel díjat. A Niacin vagyis a B3 vitamin felfedezéséért a lengyel Kazimir Funkot jelölték Nobel díjra, amit végül ugyan nem kapott meg, de a felfedezése a mai orvosi gyakorlatnak is fontos láncszeme. A B12 vitamin jelentőségért három kutatónak osztottak Nobel díjat: George Whipple, George Minot és William Murphy).

A vitaminok károsságának bizonyításáért még egyetlen Nobel díjat sem osztottak ki. Mivel például a Gödöllői Egyetemen is kutatták, hogy az alap élelmeszereink 20 év alatt a nagyüzemi mezőgazdasági technikák miatt akár 20-80%-ot vesztettek vitamintartalmukból, ezért még az egészséges étkezés ellenére is vitamin hiányos lehet a szervezetünk. Az állati eredetű, a manipulált élelmiszerek,  a stressz, a káros szokások  tovább rontják a vitaminok felszívódását, valamint növelik azok igényelt mennyiségét. Az antioxidánsok, vitaminok növekvő igénye, az élelmiszerekkel bevitt vitaminok egyre csökkenő mennyisége egy ollót hoz létre, amelyet oxidatív stressznek nevezünk. A szövetekben és sejtekben keletkezett szabadgyökök mindent tönkretesznek, ha nincsenek elegendő mennyiségben az azokat semlegesítő antioxidáns, vagyis a vitamin, a friss növényi enzim és biológiai anyag. Számtalan élettani folyamat elakad, az immunvédekezés legyengül, teljesítőképesség gyengül, fáradékonyság, gyakori gyulladás, majd egyre súlyosabb betegség alakul ki. Az ájurvédikus gyógyszerkönyv telve van olyan komplex növényi anyagokkal, melyek egyben tartalmazzák a vitaminokat és a szervezet számára szükséges felszívható formában.

Ezért a vitaminokat szakszerűen pótolni kell!! Kinek kevesebb, kinek több hiányzik, de szinte mindenki szervezete vitaminhiányos. Ugyanakkor létezik a vitaminok pótláson túli alkalmazása is: megadózisú vitamin lökésterápia. Ennek nem csupán az lényege, hogy a szervezetben pótoljuk a hiányzó vitaminokat, hanem időnként azért is alkalmazhatjuk, hogy az extrém nagy dózisban (de egyébként még ilyen mennyiségben is teljesen veszélytelen) beadott anyagokkal újszerű gyógyszer szerű terápiás hatást váltsunk ki.

Sajnos a bevitel nem mindig egyszerű, mivel a jó felszívódás során is csupán a tabletta hatóanyag tartalmának 10-20 % -a szívódik fel. Ha nem áll rendelkezésre a jó emésztőnedv termelés, a jó baktériumflóra, a dinamikus bélpasszázs, akkor ez az arány tovább romlik. Ezért feltétlenül tenni kell a bél működésének javítása érdekében, valamint hatékony módszerekkel pótolni kell a vitaminhiányokat. A természetes anyagok szervezetbe juttatásának legeredményesebb módja, amikor injekciókkal, vagy infúziókkal tesszük azt. Ez a természetes gyógymódok és az intenzív medicina magas szintű kombinációja, amit azonban ugyanúgy használhatunk megelőzésre, mint súlyos állapotok kezelésére.

 

Milyen panaszok esetén alkalmazzuk a Turbó vitamin kúrát?

 • fáradékonyság, gyengeség, teljesítőképesség csökkenése
 • csökkent ellenállóképesség
 • bizonyos súlyos betegségek hatékony kezelésére
 • laboratóriumi módszerekkel mért hiánybetegségek hatékony megszüntetésére

Az infúziós vitamin kúrák gyakori javallata a fáradékonyság, gyenge fizikai állapot. Ilyenkor a leggyakoribb hiányanyagokat pótoljuk (ásványok, vitaminok, antioxidánsok). Gyakori indikáció az is, ha az ellenállóképesség nagyon gyenge, ilyenkor többnyire homeopátiás szereket, antioxidánsokat, immunerősítő anyagokat, nyomelemeket adunk. Súlyos betegségek kiegészítő kezelését jelenti gyakran vitaminok megadózisban történő adása (C-vitamin). Az infúziós kezelést megelőzheti az alapos laboratóriumi vizsgálat, amikor a kérdéses anyagok szérumkoncentrációját meghatározzuk és ennek megfelelően adagoljuk.

 

Milyen módon alkalmazzuk tehát a vitamin kezeléseket a kúra során?

 • friss növényi kivonatokkal, juicokkal, smoothy-kkal
 • jól felszívódó, nagy hatóanyag tartalmú folyékony vitaminokkal, enzimekkel, növényi anyagokkal és homeopátiás szerekkel
 • spray-kel
 • infúziókkal
 • injekciókkal

Ahhoz, hogy szakszerűen járjunk el, meg kell határozni laboratóriumi módszerekkel az aktuális vitamindeficiteket.

 

A kúra összetevői:

 • Vitamin dús étrend (60 % saláta, smoothyk, juice-ok, gyümölcsök, és csak 40%-ban fűszeres, friss alapanyagokból készült főzött növényi vegán diéta)
 • két naponta, összesen háromszor vitamin infúziós kezelés
 • naponta vitamin készítmények
 • naponta jóga foglalkozás, légzőgyakorlatokkal
 • két naponta (összesen kettő) ájurvédikus kezelés (masszázsok, svedana)
 • gyógynövény teák fogyasztása
 • ájurvédikus készítmények napi fogyasztása