Orvosi kezelésekről

A hotelbe a kúránkra érkezést meg kell előzze egy nyugati orvosi vizsgálat és ájurvédikus orvosi vizsgálat. E kettő alapján készít az orvos egy terápiás tervet, amelyet lehetőség szerint már az érkezés előtt el kell kezdeni a résztvevőnek, mivel a sikeres teljes kúra érdekében a hotelben tartózkodás ideje többnyire hosszabb kellene legyen, mint amennyit általában a vendégek ténylegesen szeretnének ott tölteni. Ezért szükséges, hogy vagy a hotelben töltött idő előtt, vagy utána, vagy előtte és utáni is a kúra hosszabb legyen az itt töltött időnél. Tehát a vizsgálat alapján felállított terápiás programot, legalább annak diétás részét Ön már odahaza elkezdheti a kúra előtt és folytathatja a kúra után is.

A nyugati orvosi vizsgálat egybekötve bizonyos kiegészítő állapotfelméréssel (reflexológia, mikroszkópos, hőkamerás)

A betegség és a beteg megértésének  fontos kiindulópontja megállapítani a nyugati orvosi diagnózist illetve az esetleges veszélyeztetettséget a nyugati orvosi gondolkodás értelmében. Ehhez nem csupán a szokásos belgyógyászati vizsgálatokat, hanem komplementer orvosi vizsgálatokat is alkalmazunk.

Az orvos a beteget kikérdezi, fizikálisan megvizsgálja, szükség esetén labor, EKG, röntgen, CT, MR vizsgálatokat rendel el, ezt követően pedig többnyire még valamilyen kiegészítő természetgyógyászati vizsgálatot is végez.